21 Aralık 2016 Çarşamba

AYVALI KUZU

AYVALI KUZU
İlgili resim

Malzemeler
  • 2 adet ayva
  • Yarım kg kuzu eti
  • 4 soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Tuz
  • Su
  • Sıvı yağ

                                    Yapılışı
Tencereye sıvı yağı alın. Sıvı yağın üzerine yarım kg kuzu etli suyunu çekene kadar etleri kavurun. 4 adet soğanı iri olarak kesin. Etlerin üzerine soğanları, 2 defne yaprağı, tane karabiber ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra 1 tatlı kaşığı un ve su ilave edip eti pişirmeye devam edin. 2 adet ayvayı küp olarak kesin. Etlerin pişmesine yakın ayvaları tencereye ilave edin ve tekrar kaynamaya bırakın. Ayvalı Kuzu pişince servis tabağına alıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın