AYVALI KUZU

Malzemeler
- 2 adet ayva
- Yarım kg kuzu eti
- 4 soğan
- 2 defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- Tuz
- Su
- Sıvı yağ
Yapılışı
Tencereye sıvı yağı alın. Sıvı yağın üzerine yarım kg kuzu etli suyunu çekene kadar etleri kavurun. 4 adet soğanı iri olarak kesin. Etlerin üzerine soğanları, 2 defne yaprağı, tane karabiber ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra 1 tatlı kaşığı un ve su ilave edip eti pişirmeye devam edin. 2 adet ayvayı küp olarak kesin. Etlerin pişmesine yakın ayvaları tencereye ilave edin ve tekrar kaynamaya bırakın. Ayvalı Kuzu pişince servis tabağına alıp servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder