Malzemeler
- 150 gr. tereyağı (yarısı zeytinyağı olabilir)
- 1 su bardağı un (Bardak çok az tepeli olacak)
- 1.5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 tutam tuz
Süt Helvası Nasıl Yapılır?
- Şekeri bir tencereye koyup üzerine sadece 1 bardak sütü ekleyip ocağa alın. Şeker eriyene kadar ocakta tutun. (Sütün hepsinin ısınmasını istemiyoruz. sadece şekerin erimesi için bunu yapıyoruz) Ocaktan alıp kalan 4 bardak sütü ve yumurta sarısını da ekleyip çırpın. Yumurtanın iyice karışması gerekiyor. Tereyağını tavaya alın. Eriyince unu ve bir fiske tuzu ekleyip rengi sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun.
- Sütü ekleyin. Eklerken hızla karıştırmaya devam edin. Hemen toparlanıp muhallebi kıvamına gelecektir.
- 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ve uygun bir fırın kabına dökün.
- 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar tutun.
- İster sıcak, ister soğuk olarak ikram edin.
- Sıcakken dilimlenmiyor ama daha lezzetli oluyor. Soğuyunca düzgün dilimleniyor ve bence soğuk hali de çok lezzetli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder