14 Haziran 2016 Salı

Süt helvası

Malzemeler
  • 150 gr. tereyağı (yarısı zeytinyağı olabilir)
  • 1 su bardağı un (Bardak çok az tepeli olacak)
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz  
Süt Helvası Nasıl Yapılır?
  • Şekeri bir tencereye koyup üzerine sadece 1 bardak sütü ekleyip ocağa alın. Şeker eriyene kadar ocakta tutun. (Sütün hepsinin ısınmasını istemiyoruz. sadece şekerin erimesi için bunu yapıyoruz) Ocaktan alıp kalan 4 bardak sütü ve yumurta sarısını da ekleyip çırpın. Yumurtanın iyice karışması gerekiyor. Tereyağını tavaya alın. Eriyince unu ve bir fiske tuzu ekleyip rengi sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  • Sütü ekleyin. Eklerken hızla karıştırmaya devam edin. Hemen toparlanıp muhallebi kıvamına gelecektir.
  • 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ve uygun bir fırın kabına dökün.
  • 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar tutun.
  • İster sıcak, ister soğuk olarak ikram edin.
  • Sıcakken dilimlenmiyor ama daha lezzetli oluyor. Soğuyunca düzgün dilimleniyor ve bence soğuk hali de çok lezzetli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın