8 Haziran 2016 Çarşamba

Et fajita

MALZEMELERİ:
    • 1/2 kg biftek 
    • 1 adet büyük boy kuru soğan
    • 5 diş sarımsak
    • 2 adet büyük boy dolmalık biber
    • 2 adet büyük boy kırmızı biber
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
    • 2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
    • 2 paket lavaş ya da şebit ekmeği

YAPILIŞI:


 

1. Biftekleri ya da tavukları ince şeritler halinde doğrayalım. Kabukları soyulmuş soğan ve sarımsakları, çekirdekleri çıkarılmış biberleri dilimleyelim.
2. Yağımızı tavaya koyup soğan, sarımsak ve biberleri kavurduktan sonra tabağa alalım.
3. Tavaya biraz yağ ilave edip etleri yüksek ateşte suyunu çekip hafif kızarıncaya kadar kavuralım.
4. Hazırladığımız biber, soğan karışımı ile birlikte tuz ve diğer baharatları da etlerin üzerine ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha pişirdim. Maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan indirelim.
5. Lavaş ekmeklerini uygun büyüklükte parçalara ayırıp içlerine etli-biberli karışımı koyup dürüm şeklinde sarıp servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın