8 Haziran 2016 Çarşamba

Ciger kavurma

Ciğer Kavurma Malzemeleri
Malzemeleri: 1 kilogram kuzu ciğeri,
2 adet kuru soğan,
1 adet domates,
2 adet sivribiber,
1 su bardağı sıvıyağ,
Yeterince tuz ve karabiber.

Yapılışı:1- Sıvıyağından yarım çay bardağı ayırıp, geri kalanını tencereye koyalım.
2- Rendelediğimiz kuru soğanları da ilave edip, orta ısılı ateşte soğanları yakmadan iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.

3- Fındık büyüklüğünde doğradığımız kuzu ciğerini de katıp 1-2 sefer karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak pişirmeye bırakalım.

4- Ciğerler suyunu salıp da çekinceye kadar ara sıra karıştırmak şartı ile ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edelim.

Sponsorlu Bağlantılar


Ciğer Kavurması
5- İnce uzun şeritler halinde kestiğimiz sivribiberi de ilave edip, son 1-2 dakika daha kavuralım. Yeterince baharatını katıp, ocaktan indirelim. Kendi halinde soğumaya bırakalım.

6- Ayrı bir tavaya ayırdığımız sıvıyağı koyup, rendelediğimiz domatesi ve yeterince baharatını da katıp, güzel bir domates sos hazırlayalım.

7- Domates sosunu servis anında istersek ciğerin üstüne istersek de yanına koyup, sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Pratik Bilgi: İnce bardakları sıcak su ile yıkarken çatlamamaları
için, içinde soğuk su bulunan bulaşık kabına yerleştirip, kabı ateşin üzerine oturtmanız ve suyu öyl ısıtmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın