14 Haziran 2016 Salı

Analı kızlı çorba

MALZEME: 
Su 4 su bardağı Sarmısak 1 diş 
İnce bulgur 2,5 su bardağı Dereotu 1/2 bağ 
Un 2 su bardağı Maydanoz 1 bağ 
Katı yağ 3 çorba kaşığı Yenibahar 1/2 çorba kaşığı 
Kuru nane 1/2 çorba kaşığı Kırmızı pulbiber 2 çorba kaşığı 
Kuru kekik 1/2 çorba kaşığı Domates salçası 2,5 çorba kaşığı 
Toz kişniş 1/2 çorba kaşığı Karabiber 
Kimyon 1/2 çorba kaşığı Tuz 

YAPILIŞI: 
Suyun yarısını kaynatın. Bulguru, kaynar su ile ıslatıp, suyunu çekmeye bırakın. Soğanı , sarımsağı, dereotunu ve maydanozu ince ince kıyın. Yağı tencerede eritin. Yağ kızınca soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve ateşten alın. İçine salçayı, baharatın tümünü, maydanoz, dereotu ve sarımsağı katıp, karıştırın. Islanmışbulgura tuzu, unu ve kalan suyu katıp, yoğurarak bir köfte harcı hazırlayın. Misket büyüklülüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük köfteler hazırlayın. Bir başka tencerede bolca su kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın ve süzdürün. Diğer tenceredeki baharatlı karışımla birleştirin, karıştırarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın