Remoulade Soslu "Tavuk Kekleri
Malzemeler
2yemek kaşıgı içim tereyağ
3/2orta boylu dolmalik kirmizi biber
4adet taze soğan
1 diş sarimsak
450g haşlanıp doğranmış tavuk
250 ml dolusu yumuşak ekmek kirintisi
1 büyük yumurta hafif cirpilmis
1yemek kasigi hardal
2 yemek kasigi yenibahar
60 ml ayçiçek yagi
Remoulade sos
" Hazırlanışı"
Büyük bir tavada orta ateşte tereyağ eritilir tereyağına dolmalik biber,taze soğan ve sarımsak eklenir sebzeler gerçekleşene kadar üç yada dört dakika sotelenir sebze karisimi tavuk ve diğer malzemeler bir kaseye alinir ve iyice karistirilir tavuk karisimindan sekiz adet köfte oluşturulur dört köfte iki tarafida kizirincaya kadar orta ateşte iki yemek. Kasigi kizgin yağda geniş bir tava içerisinde pişirilir kagir havlu serilerek yagi emdirilir ayni islem diğer köfteler içinde yapilir .pişirme işlemi bittikten sonra üzerine remoulade sos eklenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder