27 Ekim 2017 Cuma

KLAFUTİ


KLAFUTİ

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı kuru erik
  • 1 su bardağı kuru kayısı
NASIL YAPILIR ?
Öncelikle sütü bir taşım kaynatalım. Ayrı bir kapta toz şekeri ve tereyağı iyice çırptıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edelim. Daha sonra süt, un ve kabartma tozunu karıştırarak ekleyelim. Tatlımızı koyacağımız kabı yağlayıp üzerine toz şeker serpelim. Üzerine meyvelerimizi koyup hamuru dökelim. Önceden ısıttığımız 180'C fırında 35-40 dakika pişirip ters çevirip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın