20 Ekim 2017 Cuma

Karidesli lahana yemeği



Karidesli lahana yemeği


Karidesli lahana yemeği ile ilgili görsel sonucu

Malzemeler
Karides için
yemek kaşığı bal
yemek kaşığı soya sosu
yemek kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı acı sos
450 g karides
Lahana yemeği için
yemek kaşığı fındık yağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
4 dal yeşil soğan
1 lahana
yemek kaşığı soya sosu
yemek kaşığı susam

Hazırlanışı: 
Karides için bal, soya sosu, susam yağı ve acı sosu bir kasede karıştırın. Yıkadığınız karidesleri ilave edip kasenin üzerini streç filmle kapatıp iki saat dinlendirin. Lahana yemeği için ezdiğiniz sarımsakları fındık yağında 1-2 dakika kadar soteleyin. Rendelenmiş zencefil, ince kıydığınız yeşil soğan ve lahanayı ilave edin. Sebzeler yumuşamaya başladığında soya sosunu ilave edin. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun ve lahanaya ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşadığında ocaktan alın. Karidesleri sosuyla beraber geniş bir tavaya alın. Karideler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Lahana yemeğini bir servis tabağına alın. Üzerine karidesleri sosuyla beraber ilave edin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın