20 Ekim 2017 Cuma

Hünkar beğendili kalamar dolması

Hünkar beğendili kalamar dolması

Malzemeler
2 adet kalamar 
1 şişe soda 
1 adet bostan patlıcan 
150 gr. beyaz peynir 
150 gr. karides 
1 çorba kaşığı tereyağı 
1 çorba kaşığı zeytinyağı 
Tuz 
Karabiber 
Taze kekik 
2 dal dereotu 

Hazırlanışı 
Kalamarların içini iyice temizleyip yıkayın ve bir gece boyunca sodanın içinde yumuşamaya bırakın. Temizlenmiş kalamarı ızgarada, yoksa teflon tavada önlü arkalı hafif ateşte pişirmeye başlayın, kalamar yarım saatte pişer. Bu arada bostan patlıcanı ateşe koyup közleyin. Közlenen patlıcanı soyup içine tereyağı, peynir ve haşlanmış karidesleri, ince kıyılmış dereotuyla karıştırın. Bu karışımı iki kalamara eşit olarak doldurun. Kalamarın üstüne tuz, karabiber, kekik gezdirip bir kaşık da zeytinyağı ilave edip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Emin Taşkın